In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- Rederij 't Smidtje -

Ruysdaelkade 174, Amsterdam
Culture
Rederij 't Smidtje. EEN HUMORISTISCHE ‘SLINGERTOCHT’ DOOR AMSTERDAM. Een echte Amsterdammer heeft een vlotte babbel, maakt van elke ‘zeperd’ een grap, is ad rem en ziet de humor op straat liggen. Een geboren en getogen Amsterdammer als Harry Slinger (Drukwerk) kan het nog veel bonter maken. Wist u dat………. Harry Slinger geboren is op de Bloemgracht 121 , drie hoog. Vanuit de keuken keek de familie Slinger zo op de westzijde van de Westertoren. Ze hadden geen klok en net als Anne Frank gebruikten ze de Westertoren om te weten hoe laat het was. Harry kon dus al op hele jonge leeftijd klokkijken en is gelukkig nog steeds bij de tijd…..

Wist u dat……….. Harry op weg naar school altijd door de Derde Leliedwarsstraat langs Timmerbedrijf Kas liep. En dat Kas ook doodskisten maakten en die dan vrolijk fluitend stond te schuren op straat. Zo stond Magere Hein meer in het leven dan tegenwoordig. Zeker met de reclamespreuk van Kas: “Een jas van Kas is altijd pas, Hij levert hem zonder mouwen, Wie hem heb, die mag ‘m houwen!”

Stelt u zich eens voor……….. Dat Harry u meeneemt op een Slingertocht door de Amsterdamse grachten, de historische feiten van Amsterdam op naadloze wijze vermengd met de historische Slinger-feiten, de humor van de straat illustreert door middel van tal van anekdotes die een ieder laat terug verlangen naar het oude, roemruchte verleden van het hart van Amsterdam, de Jordaan.

Stelt u zich eens voor…………. Dat Harry die vervlogen tijden laat herleven door in de huid te kruipen van de volksvaders van die tijd…Johnny Jordaan, Willy Alberti, Max van Praag….’Aan de voet van die oude Wester’, ‘ Een pikketannussie…’ maar ook…’Toen op het Leidseplein ….’. Volksballades die niet alleen het mooie Amsterdam bezingen maar ook de ongekunstelde leefwijze van die tijd. Levensliederen die bij iedereen bekend zijn en u zeker zullen overhalen uit volle borst mee te zingen. Natuurlijk onder begeleiding van een accordeonist.

Kortom……………… Een rondvaarttocht die u een hele andere kijk geeft op Amsterdam, die u meeneemt naar de coulissen van Amsterdam en haar geheimen daar prijsgeeft, een tocht die u niet alleen iets leert over Amsterdam maar ook over het leven. Een tocht met een lach en een traan.

Kortom…………… Een rondvaarttocht waarbij je de boot verlaat met een glimlach om de mond, een glimlach die niet wijken wil, een glimlach die aanstekelijk werkt en anderen ook aanzet om te glimlachen, De Glimlach van een Kind………

Ga mee op een Amsterdams avontuur met de (Harry) Slingertocht!
Telefoon: 020-670 60 67
Website: http://www.smidtje.nl

Rederij 't Smidtje, Ruysdaelkade 174, Amsterdam
zondag 1300-1500 uur